Houten vloer verwijderen

Houten vloeren zijn karakteristiek en worden nog steeds veel gekozen als vloer in particuliere woningen of bedrijven. Een houtenvloer gaat lang mee, maar er zijn verschillende redenen te bedenken waarom u uw houten vloer wenst te verwijderen. Het verwijderen van een houten vloer kan het best door een specialist worden gedaan, zodat u zeker weet dat uw ondervloer intact blijft. Meer over het verwijderen van houten vloeren en de werkwijze van tegelsverwijderen.nl, leest u hier.

Waarom een houten vloer verwijderen?

Een houten vloer verwijderen? Wij geven uitleg

Het verwijderen van een houten vloer zien we vaak bij verhuizingen. Het kan zijn dat u uw houten vloer van de ene woning meeneemt naar de volgende woning, maar het kan ook zijn dat u in uw nieuwe woning een houten vloer hebt waar u niet tevreden over bent. In beide gevallen dient de houten vloer worden verwijderd. Een houten vloer kan zwevend gelegd zijn of gelijmd zijn aan de ondervloer. Een gelijmde houten vloer kost meer werk en tijd om te verwijderen dan een zwevende houten vloer. De vloerstroken zijn zwaar en al met al is het verwijderen van een houten vloer een pittige klus. De ervaren deskundigen van tegelsverwijderen.nl hebben ruime ervaring met het verwijderen van verschillende houten vloeren en klaren de klus efficiënt en snel!

Wat voor ondergrond heeft uw houten vloer?

De ondergrond van uw houten vloer

Het verwijderen van de houten vloer is eigenlijk pas stap 2. Het is namelijk belangrijk om van tevoren een beeld te hebben over wat u aantreft ónder uw houten vloer. Is de houten vloer met lijm bevestigd aan de ondervloer? Is de lijm nog erg hard of lijkt het gemakkelijk te verwijderen? Door dit goed vooraf in te schatten, weet u welke werkzaamheden er nodig zijn om uiteindelijk uw vloer opnieuw te kunnen stofferen. Veel houten vloeren zijn vastgelijmd aan de ondervloer en daardoor blijven er na het verwijderen van de vloer hardnekkige lijmresten achter. Deze lijmresten zijn meestal niet zelf te verwijderen. Het is daarom slim om zowel het verwijderen van de vloer als het verwijderen van de lijmresten over te laten aan deskundigen. Onze specialisten van tegelsverwijderen zijn allround opgeleid om uw houten vloer deskundig te verwijderen en vervolgens lijmresten probleemloos te laten verdwijnen. Tegelsverwijderen.nl is dé specialist voor vloeren!

Hoe wij te werk gaan bij het verwijderen van een houten vloer

Stappenplan houten vloer verwijderen

Door kennis en ervaring hebben de specialisten van tegelsverwijderen een efficiënte wijze ontwikkeld om uw houten vloer nauwkeurig te verwijderen. Onze specialisten houden deze werkwijze aan om binnen ieder project het ultieme resultaat te bereiken.

 • De juiste materialen kiezen;
  Door vooronderzoek bepalen onze specialisten of de vloer zwevend gelegd is of gelijmd is aan de ondervloer. Bij een zwevende houten vloer werken we met een lichte koevoet of alternatief gereedschap waarmee we de vloerstroken voorzichtig omhoog tillen en hierbij nauwkeurig opletten dat we de vloerstroken niet beschadigen (indien hergebruik gewenst is).
 • Ruimte creëren voor de aanvang van het project;
  De specialisten van tegelsverwijderen.nl bekijken samen met u of er vloerstroken zijn welke niet meer te gebruiken zijn. Een van deze vloerstroken kan als eerst worden verwijderd, zodat er een begin is gemaakt en er vanaf dit punt kan worden verder gewerkt. Wenst u de gehele vloer te hergebruiken en zijn er geen beschadigde vloerdelen? Dan verwijderen we één of meerdere plinten en werken we vanaf de spelingsruimte die er daardoor vrijkomt.
 • De vloerstroken losmaken en verwijderen;
  Wanneer het eerste vloerdeel verwijderd is, is er een duidelijk startpunt vanaf we nauwkeurig en zorgvuldig de vloerstroken van elkaar gaan scheiden en verwijderen. We werken hierbij uiterst efficiënt. Onze specialisten vinden het net zo belangrijk als u om uw mooie houten vloer te behouden!
 • Lijmresten verwijderen en ondervloer reinigen;
  Wanneer de volledige houten vloer succesvol verwijderd is, komen de lijmresten aan bod. Onze specialisten stofzuigen de ondervloer zorgvuldig zodat eventuele viezigheid verdwijnt en de lijmresten goed bloot komen te liggen. Afhankelijk van de hoeveelheid lijmresten kan het nodig zijn om de ondervloer te schuren. Valt de hoeveelheid lijmresten mee? Dan werken we met een professionele en goedwerkende lijmoplosser en verwijderen we de lijmresten met een groot plamuurmes. We doen dit zorgvuldig, zodat uw ondervloer niet beschadigt.

Vrijblijvende offerte nodig? Binnen 24 uur antwoord

Wilt u uw tegels laten verwijderen? Bij tegelsverwijderen.nl werken wij alleen met echte specialisten. Wilt u een exacte prijs weten betreft het verwijderen van uw tegels? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Uw houten vloer is verwijderd, en nu?

Een houten vloer vervangen

Nu uw houten vloer verwijderd is, is het noodzaak om uw vloer opnieuw te stofferen. Heeft u de wens op een nieuwe houten vloer te plaatsen? Kies ervoor om dit direct professioneel te laten doen door een ervaren deskundige van tegelsverwijderen.nl! Uw woning opnieuw voorzien van een karakteristieke houten vloer die zorgvuldig en secuur gelegd is, geeft uw woning direct weer een frisse, nieuwe uitstraling. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor het verwijderen en het vervangen van uw houten vloer te bespreken.

Vrijblijvende offerten binnen 24 uur

Professioneel uw houten vloer laten verwijderen

We bieden de mogelijkheid bij tegelsverwijderen.nl om gratis en vrijblijvend een op maat gemaakte offerte aan te vragen. Is er spoed bij uw klus? Dan kunt u beter telefonisch contact met ons opnemen om sneller met ons in contact te komen. We streven ernaar uw offerte binnen uiterlijk 3 werkdagen per mail te verzenden, zodat u op een rustig moment alles kunt lezen en bekijken. In onze offerte vindt u de verschillende uit te voeren werkzaamheden incl. de bijbehorende prijzen, de tijdsduur van het project en een indicatie van een mogelijke startdatum. 

Neem voor het aanvragen van een offerte contact met ons op via het contactformulier op deze website, mail ons op info@tegelsverwijderen.nl of bel ons op telefoonnummer: 06-40125121